The SPOT
aeroport Henri Coandă, terminal plecări, etaj 1
Data execuție: 2024
Funcțiune: restaurant autoservire
Suprafață desfășurată totală: 500m2
Capacitate: 140locuri
Durată execuție: 3luni
Valoare de investiție: 800.000eur
Echipa:
șef proiect: arh. Tudor Ciocănescu
HVAC: ing. Carmen Constantin
electrice: ing. Bogdan Anania
antreprenor general: Platin Construct
iluminat: Bee Vision
Restaurantul The Spot ocupă locul fostului Take Off din terminalul de plecări al aeroportulu Henri Coandă. Cu o suprafață de 500mp și o capacitate de 140locuri, restaurantul se adresează în primul rând angajaților aeroportului și personalului navigant, dar este deschis în același timp și publicului.
Cu geometrie dinamică simplă a tavanului și a pardoselii, amenajarea crează fără efort zone funcționale clare și accesibile. Linia de servire este optimizată pentru a descuraja formarea de aglomerări și cozi, iar configurația asigură circulația fără obstacole între zona de servire și zona de mese.
La nivel de sisteme și instalații au fost înlocuite în întregime vechile sisteme de ventilație și climatizare ale aeroportului, rezolvând o veche problemă de supraîncălzire a respectivului spațiu care suferea, de asemenea , și de migrarea aerului viciat din zona de preparare în zona de mese și de birouri.