Pensiune Moieciu
Moieciu de Sus, Brașov
Funcțiune: Pensiune – Vilă
Suprafață desfășurată totală: 280m2
Durată execuție: 18luni
Costuri construcție: 230.000eur
Data finalizare: 2013
Proiectul a fost preluat în 2010 în sistem ”built to order” (arhitectul se ocupă inclusiv de managementul de proiect și de predarea clădirii la cheie).
Terenul pe care este amplasată construcția este strabatut de pârâul Turcu, având doar o fâșie îngustă spre drum, astfel încât clădirea a trebuit să fie amplasată dincolo de râu. Au fost proiectate și realizate podul de traversare si consolidările malurilor cu zidărie din piatra cioplită de tip roman, cu miez din beton.
Partea supraterană a construcției este realizată integral din lemn, deschiderile mari fiind obținute cu elemente din lemn lamelar încleiat cu lungimi de până la 13metri. Volumul casei este accentuat de coșul șemineului, realizat din zidarie de piatra cioplita cu miez din beton armat, cu o înălțime de 12 metri. Intreaga structura este lăsată aparentă la interior, planșeul fiind conceput ca o dala flotanta independentă, separată de structură cu un strat de material fonoabsorbant. Structura acoperișului este de asemenea dublată către exterior, astfel încât să poată să rămână aparentă la interior.
Pentru finisaje s-au folosit doar materiale naturale – pardoseli din dușumea de scândură de stejar și travertin, placări în băi cu ardezie neagră și gresie naturală și pereți cu lambriu din pin. La exterior construcția este placata cu pin, iar soclul este realizat din piatra cioplită (bazalt).
Din punct de vedere funcțional, parterul este conceput ca plan liber, inglobând locul de luat masa, bucătăria și livingul. La etaj se găsesc patru dormitoare cu patru băi, iar subsolul este rezervat pentru camera tehnică.
Proiectul își păstrază caracterul de unicat până la ultimul detaliu. Proiectul acoperă toate detaliile constructive, corpuri unicat de iluminat exterior, mobilier unicat și tâmplării interioare și exterioare cu detalii unicat.
În total au fost efectuate 140 de deplasări la Moieciu, obținute 19 avize și autorizații, iar la final construția a fost predată la cheie, mobilată și conectată la utilități.
Colaboratori:
Rezistență: ing. Cătălin Biclineru, ing. Claudiu Popa
Instalații: ing. Radu Cornea